Koeman sluit komst keeper niet uit en serveert Niasse af

Reacties

Persconferenties van Premier League-managers in augustus gaan voornamelijk over transfers die mogelijk nog plaatsvinden. Zo ook die van Everton-coach Ronald Koeman donderdagmiddag in aanloop naar het duel met West Bromwich Albion van zaterdag.

Koeman sluit komst keeper niet uit en serveert Niasse af

Gedurende de voorbije dagen werd Everton genoemd als mogelijk nieuwe bestemming van Joe Hart, die bij Manchester City niet langer eerste keus is sinds het aantreden van Pep Guardiola.

'Ik ben geen liefhebber van geruchten. Er worden heel veel spelers in verband gebracht met Everton. Vandaag is het weer Joe Hart, maar ik houd er niet van om het te hebben over spelers die elders onder contract staan', aldus Koeman. 'Ik kan wel zeggen dat we ons proberen te versterken, omdat dat nu eenmaal ons werk is.'

De oud-trainer van onder meer Ajax, PSV en Feyenoord benadrukte dat hij het liefst drie goede keepers tot zijn beschikking heeft. 'We hebben Joel Robles, Maarten Stekelenburg en met Mateusz Hewelt is er ook een jonge doelman. We willen de ontwikkeling van onze talenten niet belemmeren. Daar moeten we naar kijken.' Afgelopen weekeinde bij de competitie-ouverture tegen Tottenham Hotspur (1-1)  stond Stekelenburg onder de lat.

In dat duel kwam Romelu Lukaku wegens een lichte blessure nog niet in actie. 'Vanmorgen heeft hij zonder problemen mee kunnen trainen', aldus Koeman. 'Zaterdag beslis ik of hij deel uitmaakt van de selectie.'

Oumar Niasse heeft in elk geval geen toekomst meer bij Everton. De 26-jarige aanvaller uit Senegal staat in de belangstelling van Hull City. 'Als hij houdt van het spelen van wedstrijden, dan moet hij hier weg', aldus een niet met meel in de mond sprekende Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.