Koeman slikt met Southampton dure thuisnederlaag

Reacties

Southampton heeft zaterdagmiddag in eigen huis een dure nederlaag geleden tegen Swansea City: 0-1. Manager Ronald Koeman zag hoe een late goal van Jonjo Shelvey zijn ploeg in het Saint Mary's Stadium de das omdeed. Southampton liep zo voor het eerst in vier competitieduels weer averij op, nadat dit jaar nog knap was gewonnen van Arsenal, Manchester United en Newcastle United.

Koeman slikt met Southampton dure thuisnederlaag

Aan de kant van Swansea was het met de Nederlandse inbreng snel gedaan. Na een kwartier verliet Marvin Emnes al het veld. Hij leek ziek. Dwight Tiendalli zat bij de bezoekers het gehele duel op de bank. Koeman had behalve voor Eljero Elia ook voor Dusan Tadic en Graziano Pellè in de basis gekozen.

In het eerste bedrijf kreeg Southampton slechts twee kansen. James Ward-Prowse was het dichtst bij een goal. Hij zag zijn inzet op de voeten van Lukasz Fabianski stranden. Bij de andere kans bediende Elia, die opnieuw de nodige hoogstandjes in huis had, Tadic. De Serviër kwam onder druk van Neil Taylor net niet tot afronden.

Waar Swansea zich voor rust alleen via een schot van Bafetimbi Gomis aanvallend had gemeld, rook de ploeg van Gary Monk na rust een zege. Jonjo Shelvey zag zijn schuiver via de paal weer in het veld terugspringen. Het bleek een waarschuwingsschot, want in de 83ste minuut kreeg Shelvey wéér veel te veel ruimte en haalde hij van afstand snoeihard uit: 0-1. Het duel eindigde voor Koeman & co helemaal in mineur toen Ryan Bertrand terecht van het veld werd gestuurd voor een tackle met gestrekt been op Modou Barrow. De zege van Swansea kwam tegen tien man niet meer in gevaar ondanks kansen voor Sadio Mané en Pellè.

Door de nederlaag is Southampton, dat vorige week door Crystal Palace werd uitgeschakeld in het toernooi om de FA Cup, de nummer vier van Engeland met 42 punten na 23 duels. Het Manchester United van manager Louis van Gaal passeerde deze speelronde en heeft een puntje meer. Arsenal staat in punten gelijk met Southampton, maar heeft een minder doelsaldo. Tottenham heeft twee punten minder. De eerste drie posities geven aan het einde van het seizoen recht op een Champions League-ticket, de nummer vier stroomt in de voorronde in.

Ook Eljero Elia kon de nederlaag niet voorkomen.
Ook Eljero Elia kon de nederlaag niet voorkomen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.