Koeman prijst organisatie bij tiental Southampton

Reacties

Southampton-manager Ronald Koeman is erg tevreden over de manier waarop zijn ploeg de 1-0 voorsprong tegen West Ham United met succes verdedigde. Wel baalt de Nederlander van de derde rode kaart van het seizoen van Victor Wanyama.

Koeman prijst organisatie bij tiental Southampton

'Hij probeert de bal te raken, maar het zag er ernstig uit', doelde Koeman bij de BBC op de tackle van Wanyama op Dimitri Payet. 'Hij gaf de scheidsrechter de mogelijkheid om rood te geven. Hij moet slimmer zijn. We hebben spelers als Victor nodig, maar soms kun je het risico niet nemen.' Door de charge van de Keniaan speelden The Saints bijna de complete tweede helft met tien man.

Koeman sprak lovend over de werklust van zijn elftal. 'Onze organisatie stond goed. We verdedigden fantastisch vandaag en kregen ook na de rode kaart zelfs de beste kansen om te scoren.' Door de zege heeft Southampton aansluiting gevonden met de topzes. De achterstand op nummer zes West Ham bedraagt nog maar twee punten. Vorig seizoen werd Southampton zevende en plaatste het zich zo voor Europees voetbal. 'Dit jaar proberen we het nog beter te doen', klonk het ambitieus.

De terugkeer van Fraser Forster heeft voor Koeman het gewenste effect. De doelman stond negen maanden aan de kant met een zware knieblessure, maar verkeert nu in bloedvorm. De goalie hield dit seizoen bij alle vijf zijn optredens de nul. Forster toonde zich na afloop van wederom een sterke prestatie bescheiden. 'De defensie maakt het makkelijk voor me. De verdedigers hebben hun directe tegenstanders in bedwang gehouden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.