Koeman, Pellè en Tadic zorgen voor waanzinnig spektakel

Ronald Koeman werd deze week persoonlijk onderscheiden als Manager van de Maand, maar zijn ploeg gaf die prestatie in de maand oktober een goed vervolg. Southampton verpulverde Sunderland en boekte de grootste Premier League-zege uit de clubgeschiedenis: 8-0. Graziano Pellè en Dusan Tadic eisten een hoofdrol op.

Manager Ronald Koeman en spits Graziano Pellè werden deze week bekroond tot respectievelijk Manager en Speler van de Maand september. Koeman keek echter al direct vooruit: 'Dit moeten we vieren met drie punten'. Die opdracht was niet aan dovemansoren gericht. Binnen twintig minuten stond het 2-0 voor de thuisploeg door een eigen doelpunt van Santiago Vergini en, jawel, Pellè. De Italiaan had de bal voor het intikken en faalde niet.

Jack Cork zorgde nog voor rust, op aangeven van Dusan Tadic, voor een 3-0 voorsprong, waardoor Koeman rustig achterover leunend het tweede deel van de wedstrijd gade kon slaan. Vanuit die positie zag hij dat Liam Bridcutt met het tweede eigen doelpunt van Sunderland voor een 4-0 voorsprong zorgde. Het schot van Pellè werd nog gestuit door de doelman, maar via wat geklungel van de verdediger belandde de bal alsnog in het doel.

Graziano Pellè loopt juichend weg na zijn eerste treffer van de middag. De Italiaan was zaterdagmiddag tweemaal trefzeker.

Op aangeven van Tadic was er tien minuten later geen twijfel dat het doelpunt op naam van Pellè moest komen te staan. Twintig minuten voor tijd promoveerde hij de steekbal van zijn ploeggenoot uit de draai tot een doelpunt; zijn zesde competitiegoal van dit seizoen alweer. Het laatste woord was aan Dusan Tadic. In de 78ste minuut zorgde hij zelf voor de 6-0, even later had hij met zijn derde en vierde assist van de middag ook een aandeel in de zevende en achtste treffer van de middag: Victor Wanyama en Sadio Mané tekenden voor 7-0 en 8-0.

Door de spectaculaire overwinning - de grootste zege ooit in de Premier League voor de club van Koeman - blijft Southampton verzekerd van de derde plaats op de ranglijst. The Saints behaalden tot nu toe zestien punten uit acht competitieduels. Sunderland, waar Patrick van Aanholt de volle negentig minuten meedeelde in de malaise, hield acht punten over aan de eerste acht competitieduels.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}