Koeman over Van Gaal: 'Hij komt niet op mijn verjaardag'

Reacties

Ronald Koeman heeft geen problemen meer met Louis van Gaal, maar de manager van Southampton nodigt zijn collega van Manchester United niet uit op zijn verjaardag.

Koeman over Van Gaal: 'Hij komt niet op mijn verjaardag'

Voor Koeman en Southampton breekt een interessante periode aan. The Saints staan verrassend op de tweede plaats in de Premier League en de komende weken wachten confrontaties met Manchester City, Arsenal en Manchester United. Voor Koeman was dat aanleiding om de Engelse media uitgebreid te woord te staan, onder meer over zijn relatie met Van Gaal.

Bij Barcelona was Koeman ooit assistent van de huidige trainer van Manchester United, maar de relatie tussen de Nederlandse coaches liep in 2004 bij Ajax een flinke deuk op. Van Gaal zat als technisch directeur hoofdtrainer Koeman letterlijk en figuurlijk dicht op de huid, wat de spanningen hoog deed oplopen en uiteindelijk het vertrek van de directeur inluidde.

Op 8 december komen de coaches elkaar weer tegen in de Premier League. Koeman koestert ondertussen geen wrok meer. 'Ik ga hem na de wedstrijd uitnodigen om een glas wijn te drinken. We spraken elkaar regelmatig toen hij bondscoach was. Oké, ik ga hem niet uitnodigen voor mijn verjaardag en ik verwacht ook niet dat dit andersom gebeurt, maar we hebben normaal contact.'

Koeman werd ook gevraagd een vergelijking te maken tussen Van Gaal en Johan Cruijff. 'Van Gaal had altijd een fantastische organisatie, hij was een leraar, die keek naar de structuur. Cruijff was meer een oud-voetballer, hij was meer met de details van het spelletje bezig. Bovendien had hij het voordeel dat hij ooit een van de beste spelers ter wereld was. Hij inspireerde voetballers en was een geweldige people-manager', looft Koeman zijn leermeester.

Positief
De goede prestaties van Southampton dit seizoen verrassen vriend en vijand, aangezien de club in de zomer vijf sleutelspelers verloor. 'In Nederland zijn we dat gewend', relativeert Koeman. 'Ik was juist erg positief over onze selectie. We zijn geweldig gestart, maar het wordt een lastige week. Aan de andere kant: ik heb nog geen team gezien dat beter is dan wij.'

Volgens Koeman heeft Southampton zijn plafond nog niet bereikt. 'Ik geloof dat deze club aan het groeien is, als je kijkt wat we in de laatste vijf jaar gepresteerd hebben. Niemand kan Southampton stoppen', besluit Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.