Koeman over Kuijt, Amelia baalt en spektakel in Brazilië

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Koeman over Kuijt, Amelia baalt en spektakel in Brazilië

Ronald Koeman boekte afgelopen zaterdag met Southampton de grootste overwinning in zijn trainerscarrière (8-0) en kan dus niet kapot bij The Saints. In Engeland gaat het gerucht de ronde dat de manager een landgenoot terug naar de Premier League wil halen: Dirk Kuijt. De aanvaller van Fenerbahçe, die over een aflopende verbintenis beschikt, komt aan bod in 'Ron in 60 seconds.'

'Ik had meer belangstelling verwacht, want ik hoefde geen geld te kosten en vraag geen enorm hoog salaris.'
• Vorig seizoen speelde hij nog zes wedstrijden in dienst van AC Milan, maar Marco Amelia slaagde er niet in een nieuwe club te vinden. De 32-jarige doelman gaat nu aan de slag bij Rocca Priora, vijf divisies lager dan de Serie A. Amelia wordt er technisch directeur en is ingeschreven als speler. En dat terwijl hij op 22 oktober 2013, net iets meer dan een jaar geleden, slechts één doelpunt moest toestaan in de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona (1-1).

• De Braziliaanse Série A staat garant voor mooie acties en doelpunten. Hieronder een compilatie.

'Podolski gaat helemaal nergens heen.'
Lukas Podolski vertrekt niet bij Arsenal. Dat stelt manager Arsène Wenger een dag na het Champions League-duel met Anderlecht (1-2 zege). Matchwinner in Brussel: inderdaad, Podolski. Naar goed Duits gebruik in de blessuretijd.

'Biografie van Roy Keane onnodig.'
• Voormalig Manchester United-aanvoerder Bryan Robson is geen fan van al die boeken van oud-voetballers. Ook niet van zijn vroegere Ierse ploeggenoot Roy Keane. 'Is het nodig? Roy is een voorbeeld, helaas zijn er meer voetballers die het nodig vinden om over hun geschiedenis te moeten vertellen.' (Mirror)

• Koekoek! Bekijk hier hoe Juventus-aanvaller Alvaro Morata woensdagavond Olympiakos Piraeus-verdediger Eric Abidal door de benen speelt. De Fransman lacht echter als laatste, aangezien de Grieken als winnaar van het veld stappen (1-0).

Gareth Bale was woensdagavond niet van de partij op Anfield tijdens het Champions League-duel met Liverpool (0-3 zege Real Madrid). De aanvaller uit Wales kampt met een bilblessure en heeft de wedstrijd vanaf de bank in Madrid bekeken.

'El Clásico moet op zondag gespeeld worden.'
Cristiano Ronaldo baalt ervan dat de topper tegen Barcelona zaterdag wordt gespeeld en niet op zondag. 'Iedereen weet wat het verschil is tussen twee en drie dagen herstel', aldus de aanvaller van Real Madrid. Barcelona kwam dinsdag in actie tegen Ajax, terwijl De Koninklijke woensdag aantrad tegen Liverpool. (L'Equipe)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.