Koeman over eerste helft: 'Het beste voetbal van dit seizoen'

Ronald Koeman zegevierde in de derby van South East England, maar dat deed zijn Southampton niet zomaar. De manager kreeg een fonkeling in zijn ogen toen hij terugblikte op de eerste helft tegen AFC Bournemouth, waarin zijn ploeg de 2-0 overwinning al veiligstelde.

'De eerste 45 minuten speelden we het beste voetbal van dit seizoen', maakte Koeman in gesprek met de BBC een kleine buiging voor de teamprestatie van zijn Southampton in het duel met promovendus Bournemouth. 'Die eerste goal: dat is wat voetbal inhoudt', doelde hij op de treffer van Steven Davis, waaraan een aanval over meerdere schijven voorafging.

'Het is lastig dat negentig minuten lang vol te houden. Na zo'n eerste helft komt er namelijk altijd een reactie van de tegenstander. We konden de bal voorin niet vasthouden, speelden niet goed. Toch creëerden ze slechts één kans, niet meer. Overall hebben we dan ook een goede wedstrijd gespeeld.'

Door de winstpartij handhaaft Southampton zich in de Engelse subtop. The Saints bivakkeren op de zevende plaats, met zeventien punten uit elf duels. Dat zijn er evenveel als nummer zes Tottenham Hotspur, dat nog een wedstrijd (maandag tegen hekkensluiter Aston Villa) tegoed heeft.