Koeman: 'Op deze manier win je geen wedstrijd'

Reacties

Erwin Koeman heeft een goed RKC Waalwijk aan het werk gezien tegen SC Cambuur (3-2), maar staat opnieuw met lege handen. De oorzaak van de nederlaag is wel duidelijk volgens de trainer van de Waalwijkers.

Koeman: 'Op deze manier win je geen wedstrijd'

'Als je zo doelpunten tegen krijgt, kan je tot morgen blijven voetballen maar win je geen wedstrijd', brieste Koeman na afloop tegenover FOX Sports. 'Maar we hadden meer verdiend. Eigenlijk hebben we gewoon heel goed gespeeld.'

'We zijn twee keer teruggekomen van een achterstand en hadden daarna op 2-3 moeten komen. Maar allemaal leuk en aardig, het gaat om de punten en wij hebben er nul', aldus de coach die na dit seizoen vertrekt uit het Mandemakers Stadion. 'Op de beslissende momenten zijn we niet zakelijk genoeg.'

'En als je dan ziet hoe wij die derde goal tegen krijgen..., daar is niet tegenop te voetballen. Bij twee van de drie treffers gingen we zwaar in de fout. Maar goed, als je onderin speelt worden de spelers steeds meer onzeker', aldus Koeman, die beaamde dat Romeo Castelen en Rémy Amieux het in de kleedkamer met elkaar aan de stok gehad hadden. De coach zal komende week met de twee kemphanen om de tafel gaan.

RKC Waalwijk bezet na de nederlaag in Friesland de zestiende plaats in de Eredivisie. De achterstand op nummer vijftien ADO Den Haag, dat zaterdag FC Groningen ontvangt in Den Haag, bedraagt twee punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.