Koeman na frustrerende middag: 'Beter met tien man'

Bij Ronald Koeman overheerste na het teleurstellende resultaat bij Sunderland een gevoel van frustratie. Southampton was tot zijn ongeloof niet zichzelf geweest.

'We hebben niet ons niveau gehaald en dat is vreemd', zei Koeman na de 2-1 nederlaag in het Stadium of Light. Zijn ploeg had nog wel een antwoord op de 1-0 achterstand maar de bestrafte actie van James Ward-Prowse in de 54ste minuut bleek doorslaggevend.

Na de uitsluiting van de middenvelder en de benutte strafschop toonde Southampton beterschap. 'We speelden veel beter met tien man dan met elf', constateerde Koeman. 'Maar het is ongelooflijk dat we niet in staat waren goed te spelen. Er was een periode kort na rust, dat waren de slechtste tien minuten van het seizoen. We hebben niet genoeg laten zien en dat was frustrerend.'

Voor Southampton kan de nederlaag betekenen dat een Europees startbewijs aan The Saints voorbij gaat. 'Maar alles in nog mogelijk in de laatste drie duels van het seizoen', aldus Koeman.