Koeman na blamage woedend op respectloze tegenstander

Reacties

Na het verloren League Cup-duel met Sheffield United (1-0) reageerde Southampton-manager Ronald Koeman woest. Hij had zich opgewonden over de bank van de opponent.

Koeman na blamage woedend op respectloze tegenstander

The Saints gingen op bezoek bij de nummer vijf van de League One, het derde Engelse niveau, onderuit door een goal van Marc McNulty na iets meer dan een uur. Het was voor Southampton alweer de vijfde nederlaag op rij, de eerste keer in zestien jaar dat de club dat overkwam. Maar daar was Koeman niet het meest boos om.

'Ik heb nog nooit een reservebank gezien die zich zó gedroeg als die van onze tegenstander vandaag', beklaagde hij zich tegenover de Engelse televisie. 'Ze toonden geen enkel respect richting mij, geen enkel respect richting de bank van Southampton en geen enkel respect richting de vierde official. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt.' Het kwam dan ook tot een licht opstootje langs de lijn, direct na de goal werd United-assistent Chris Morgan bovendien weggestuurd.

Ronald Koeman (rechts) ziet hoe stafleden van Sheffield United ruzie maken met scheidsrechter Chris Foy.
Ronald Koeman (rechts) ziet hoe stafleden van Sheffield United ruzie maken met scheidsrechter Chris Foy.

'Het was niet hun manager', nam Koeman zijn collega Nigel Clough dan ook in bescherming. 'Het waren drie, vier andere mensen die daar zaten. Maar toch heb ik geen handen geschud met de manager. Zij moeten eerst respect tonen, daarna zal ik dat respect teruggeven. Maar wat ik vanavond heb gezien heeft totaal niets van doen met respectvol met elkaar omgaan', sloot hij woedend af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.