Koeman moet recidivist Wanyama vijf duels missen

Reacties

Victor Wanyama heeft door zijn uitsluitingen bij Southampton een slechte naam opgebouwd. Manager Ronald Koeman zal hem erop aanspreken.

Koeman moet recidivist Wanyama vijf duels missen

Wanyama incasseerde zaterdag tegen West Ham United (1-0 zege) zijn derde rode kaart van het seizoen na een knullige overtreding op Dimitri Payet. Daarmee heeft de Keniaan de twijfelachtige eer de eerste speler van Southampton te zijn met drie rode kaarten in één Premier League-seizoen.

De Engelse bond heeft de rode kaart bevestigd. De nieuwe uitsluiting betekent daardoor een schorsing voor vijf duels, hetgeen hem de wedstrijden tegen Swansea City, Chelsea, Bournemouth, Sunderland en Stoke City kost. Op 19 maart tegen Liverpool is hij pas weer inzetbaar.

Direct na de wedstrijd tegen West Ham wilde Koeman de goede stemming niet bederven door Wanyama aan te spreken op zijn gedrag. 'We hebben een hele week de wedstrijd om te analyseren en deze situaties te bespreken', aldus de Nederlander. 'Normaal gesproken moet je slimmer zijn.'

Wanyama komt met zijn strafkaart in een select gezelschap. Zes spelers ging hem in de Premier League voor met drie rode kaarten in één seizoen, te weten Slaven Bilic, Vinnie Jones, David Batty, Craig Short, Frank Queudrue en Wes Brown.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.