Koeman moet op herhaling in strijd om de FA Cup

Ronald Koeman heeft zondagmiddag in de derde ronde van het toernooi om de FA Cup met Southampton niet kunnen winnen van Ipswich Town. Door een 1-1 gelijkspel tegen de nummer twee van het Championship moeten de ploegen op herhaling.

Met Dusan Tadic en Graziano Pellè in de basis, de niet speelgerechtigde Eljero Elia nog buiten de wedstrijdselectie en Toby Alderweireld op de bank, kwam de ploeg van Koeman na negentien minuten op achterstand. Darren Ambrose kopte raak.

Na ruim een half uur zorgde middenvelder Morgan Schneiderlin voor de 1-1. De gewilde Fransman, die bij menig Engelse topclub op het lijstje staat maar zondag aangaf liever in Southampton te blijven, profiteerde van goed werk van Pellè en schoot raak.

In de tweede helft werd ondanks een overwicht en penaltyclaims van de thuisploeg niet meer gescoord, waardoor Koeman en Southampton een extra wedstrijd aan het toch al drukke programma toegevoegd krijgen. De replay, die gespeeld wordt op woensdag 14 januari, moet uitwijzen of de nummer vier van Engeland of de nummer twee van het Championship zich voor de vierde ronde plaatst.