Koeman moet Alderweireld missen in cruciale fase

Reacties

Southampton vreest dat het Toby Alderweireld de rest van het seizoen kwijt is. De blessure die de Belg opliep in het verloren duel met Stoke City (2-1), blijkt ernstiger dan verwacht.

Koeman moet Alderweireld missen in cruciale fase

Na onderzoek is gebleken dat de 26-jarige verdediger een breukje in een schouder heeft opgelopen. Hierdoor kan manager Ronald Koeman enkele weken geen beroep doen op de international. En omdat het seizoen nog maar vier weken duurt, heeft huurling Alderweireld mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Southampton al gespeeld.

Southampton is nog volop in de race voor een ticket om Europees voetbal. The Saints staan momenteel zevende in de Premier League met één punt achterstand op Liverpool en Tottenham, die gedeeld vijfde staan. De vijfde plek geeft recht op deelname aan de Europa League. Komende zaterdag komt Tottenham Hotspur op bezoek, een van de concurrenten.

Alderweireld maakt een uitstekend seizoen door in Engeland. De ex-Ajacied speelde al 23 officiële duels voor de ploeg van Ronald Koeman. En of hij komend seizoen ook te bewonderen is in de Premier League, is niet zeker. Eerder gaf José Luis Caminero, de technisch directeur van Atlético, aan dat hij wil dat de huurling terugkeert naar zijn werkgever in Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.