'Koeman mag recordbedrag Shaw volledig herinvesteren'

Reacties

Ronald Koeman ziet met Luke Shaw een van zijn belangrijkste spelers bij Southampton vertrekken, maar de nieuwe manager van de Engelse Premier League-club mag het recordbedrag herinvesteren om zijn selectie op peil te houden met het oog op zijn eerste seizoen in Engeland.

'Koeman mag recordbedrag Shaw volledig herinvesteren'

United maakte donderdagmiddag bekend dat het Shaw per direct overneemt van Southampton, dat volgens de BBC ruim 33,5 miljoen euro ontvangt voor de achttienjarige linksback. Nooit eerder ontvingen The Saints, waar Shaw al sinds zijn achtste speelt en op zestienjarige leeftijd debuteerde, zó veel geld voor één speler.

Algemeen directeur Les Reed (op de foto met Koeman) zegt op de clubwebsite het vertrek van Shaw te betreuren, maar denkt wel goede zaken te hebben gedaan. 'We hebben ons er sterk voor gemaakt dat we de juiste deal hebben gekregen voor een speler in wie we het afgelopen decennium veel hebben geïnvesteerd. Ook in de toekomst zal hij onze geweldige reputatie blijven uitdragen, zoals andere spelers in het verleden ook al hebben gedaan.'

Adam Lallana en Luke Shaw proberen op het WK Costa Rica-spits Joel Campbell af te stoppen.
Adam Lallana en Luke Shaw proberen op het WK Costa Rica-spits Joel Campbell af te stoppen.

De transfer van Shaw bevestigt maar weer dat Southampton een uitstekende jeugdopleiding heeft. Ook Gareth Bale, met wie Shaw al vaak is vergeleken, genoot zijn opleiding in het St. Mary's Stadium, terwijl Adam Lallana op weg is naar Liverpool. Koeman hoeft zich echter geen zorgen te maken dat hij het louter met jeugdspelers moet doen. 'Hij mag het volledige bedrag herinvesteren, om te bouwen aan een team voor de komende jaren', zegt Reed.

Wereldklasse
Voor Shaw lijkt de transfer naar United, waar hij te maken krijgt met Louis van Gaal, de ideale mogelijkheid om door te groeien naar het absolute topniveau waarvoor hij gezien zijn stormachtige ontwikkeling lijkt voorbestemd. 'Ik kijk uit naar dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven. Ik wil me hier verder ontwikkelen en kan niet wachten om bij mijn nieuwe club te leren van spelers en trainers van wereldklasse', stelt hij op de website van United.

Assisent-trainer Ryan Giggs twijfelt er niet aan dat Shaw uitgroeit tot een dragende speler. 'Hij heeft zich geweldig ontwikkeld bij Southampton en alles in zich om uit te groeien tot een topspeler. Ik denk dat United voor hem de juiste club is om zijn belofte in te lossen', aldus Giggs over Shaw, voor wie Alexander Büttner plaatsmaakte. De Nederlander verkaste naar Dinamo Moskou bij gebrek aan perspectief. Patrice Evra is de andere linksback in de United-selectie.

Beleef het WK met VI Premium. Nu de eerste twee maanden slecht € 3,99.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.