Koeman maakt van De Kuip weer onneembare vesting

Onder het bewind van trainer Ronald Koeman is Feyenoord hard bezig om van de eigen Kuip weer een onneembare vesting te maken. Sinds de 1-0 nederlaag tegen NEC van 5 november 2011 verloren de Rotterdammers geen thuiswedstrijd meer.

Koeman maakt van De Kuip weer onneembare vesting

Zodoende is Feyenoord inmiddels zeventien thuiswedstrijden zonder nederlaag. Vier daarvan eindigden in een gelijkspel, de overige dertien duels werden vanzelfsprekend gewonnen. Zodoende heeft de Stadionclub inmiddels de langst lopende thuisreeks van alle Eredivisieclubs.

Dat Feyenoord dit seizoen goed presteert in eigen huis, is met name te danken aan Lex Immers en Graziano Pellè (foto). Het duo – met acht goals gedeeld clubtopscorer – nam tot dusver liefst dertien van de achttien goals in thuiswedstrijden voor zijn rekening. Pellè maakte er zeven, Immers zes.

Erwin KoemanIn de 21ste eeuw kwam het nog nooit voor dat Feyenoord in De Kuip zo lang geen competitiewedstrijd verloor. Tussen 22 mei 2005 en 12 maart 2006 bleef Feyenoord onder Erwin Koeman vijftien duels zonder nederlaag. Met Bert van Marwijk aan het roer zette de Club van Zuid in 2002 en 2003 eenzelfde reeks neer.

De laatste keer dat Feyenoord op eigen veld langer zonder nederlaag bleef was in de jaren negentig in de periode onder Arie Haan. Van 26 oktober 1995 tot en met 14 oktober 1997 leverden 35 thuiswedstrijden 25 overwinningen en tien gelijke spelen op.

Overigens is dat bij lange na geen benadering van het clubrecord, dat Feyenoord tussen 26 december 1967 en 30 oktober 1971 op 65 wedstrijden zette. Het Eredivisierecord is nog altijd in handen van PSV, dat tussen 17 september 1983 en 4 maart 1989 liefst 93 thuisduels op rij niet verloor. (Tim Vos) Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images (klik hier), tenzij anders vermeld.

Bekijk hier al onze video's