Koeman: 'Leicester is bang voor Southampton'

Reacties

Ronald Koeman moet lachen om de uitspraak van voorganger Mauricio Pochettino dat Southampton een van de zeven kanshebbers voor de Engelse titel is. De 53-jarige manager denkt echter wel een grote invloed op de titelrace te kunnen hebben met het duel tegen Leicester City zondag (14.30 uur).

Koeman: 'Leicester is bang voor Southampton'

Pochettino, de huidige manager van Tottenham Hotspur, zei donderdag dat zijn oude club in zijn ogen ook nog een kanshebber voor de titel is. Koeman, die met Southampton met nog zeven wedstrijden te gaan negentien punten achterstaat op Leicester, kan daar wel om lachen. 'Bedankt, Mauricio, maar daar ben ik het niet mee eens. In mijn ogen zijn Tottenham en Leicester de enige serieuze titelkandidaten', reageert de manager tijdens zijn persconferentie.

Tottenham, dat tweede staat op vijf punten van Leicester, speelt zaterdag een lastige uitwedstrijd tegen Liverpool, terwijl Leicester Southampton ontvangt. 'Deze speelronde kan wel eens beslissend zijn in de titelrace', denkt Koeman. 'Leicester is bang voor Southampton, want ze weten dat we iedereen kunnen verslaan. Dat hebben we tegen Liverpool laten zien (Southampton won met 3-2 na een 2-0 achterstand, red.) en ook in de uitduels met Chelsea (1-3) en Manchester United (0-1).'

Eerder dit seizoen eindigde de thuiswedstrijd van Southampton tegen Leicester in een gelijkspel (2-2). 'We hebben die wedstrijd zestig minuten gedomineerd, hadden een 2-0 voorsprong en kansen op een derde en vierde doelpunt, maar toen toonden ze al een geweldige spirit door terug te komen', herinnert Koeman zich de twee goals van Jamie Vardy, waarvan de laatste in de extra speeltijd. 'Leicester is een taaie, sterke ploeg. Heel veel respect dat het nog steeds voor het kampioenschap strijdt.'

Zelf richt Koeman zich met zijn club dus niet op te titel. 'Het doel is de vijfde of zesde plaats, zodat we Europees voetbal kunnen spelen', aldus de manager, die met Southampton momenteel zevende staat, drie punten achter Manchester United en West Ham United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.