Koeman kritisch na 8-0: 'Dit verdiende Sunderland niet'

Tegen Sunderland boekte Southampton-trainer Ronald Koeman zaterdag de grootste Premier League-zege uit de historie van zijn club. Terwijl de fans op de tribunes nog stonden na te genieten van de 8-0 overwinning, stak de trainer in de catacomben een opvallend relaas af.

'Ik ben een beetje in shock, en dan heb ik het niet over onze doelpunten in de tweede helft', stelde Koeman tegen de BBC. 'Natuurlijk hebben we goed gespeeld en hebben we een paar fantastische goals gemaakt, maar over onze eerste helft ben ik echt ontevreden. Dat laat maar weer zien hoe raar het kan lopen in een voetbalwedstrijd.'

Koeman vindt dat Sunderland de gigantische oorwassing niet verdiende. 'Ik leef mee met Gus Poyet (manager Sunderland, red.), want zijn elftal speelde in het begin prima en kreeg goede kansen. Dit verdienen ze niet. Toen het 2-0 stond hadden zij een penalty moeten krijgen, maar die kregen ze niet en daarna liepen we makkelijk uit.'

Schaamrood
Toch sloot Koeman, die vrijdag werd gelauwerd met de prijs voor beste manager in de maand september, af met lovende teksten over zijn eigen elftal. 'Ik ben trots dat mijn team altijd meer wil. Mijn spelers zijn niet snel tevreden en dat is een belangrijke eigenschap. Daarnaast ook een compliment voor onze verdediging, die geweldig georganiseerd was en een clean sheet hield.'

Poyet stond na afloop de pers met het schaamrood op de kaken te woord. 'Dit is de meest beschamende wedstrijd die ik ooit heb meegemaakt', aldus de Uruguayaan. 'Dit is onacceptabel. Mijn excuses aan onze supporters.'