Koeman komt goed weg met punt op Villa Park

Een vrij matig spelend Southampton voorkwam op bezoek bij degradatiekandidaat Aston Villa met pijn en moeite een nederlaag: 1-1. Daardoor bedraagt het gat tussen de club van Ronald Koeman en koploper Chelsea nu zes punten.

Southampton was op voorhand de torenhoge favoriet in Birmingham. De formatie van Koeman behaalde uit de afgelopen vijf duels namelijk het maximaal haalbare aantal van vijftien punten, terwijl Villa in datzelfde aantal wedstrijden slechts één puntje bijeensprokkelde en bovendien maar één keer scoorde in de laatste zeven wedstrijden.

Een kapitale inschattingsfout van Southampton-doelman Fraser Forster bracht de thuisclub, waar Ron Vlaar ontbrak, echter in een zetel. De sluitpost kwam wild uit zijn doel in een poging Gabriel Agbonlahor af te stoppen, maar maaide volledig langs de bal (foto onder) waardoor de spits van Villa de bal in het lege doel schoot.

Daarmee leek Agbonlahor het vonnis te vellen over Southampton, dat op Villa Park een van zijn mindere duels van dit seizoen afwerkte. Ook Dusan Tadic en Graziano Pellè wisten zich niet te onderscheiden. In de tweede helft had Andreas Weimann de 2-0 namens Villa op zijn schoen, maar de spits hielp de enorme kans om zeep.

Een fout van doelpuntenmaker Agbonlahor leidde tien minuten voor het einde de gelijkmaker van Southampton in. De aanvaller liet namelijk na mee te lopen met Nathaniel Clyne, die daardoor vogelvrij in het strafschopgebied stond na een voorzet van Ryan Bertrand en de bal laag en hard in het doel knalde, waarmee hij voor de 1-1 eindstand zorgde. Voor Southampton wacht nu een loodzware reeks, met achtereenvolgens wedstrijden tegen Manchester City (thuis), Arsenal (uit) en Manchester United (thuis).