Koeman klimt naar tweede plaats, Liverpool speelt gelijk

Ronald Koeman heeft met Southampton gewonnen van Stoke City en klimt naar de tweede plaats. Liverpool kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Hull City. Arsenal won wél, uit tegen Sunderland.

Southampton – Stoke City 1-0
Ronald Koeman is met Southampton gestegen naar de tweede plaats in de Premier League. De Nederlandse manager zag dat zijn elftal thuis geen kind had aan Stoke City, maar verzuimde een grote score neer te zetten: 1-0. Erik Pieters speelde de volledige wedstrijd voor de bezoekers.

Southampton was de gehele wedstrijd de bovenliggende ploeg. Morgan Schneiderlin leek na een half uur dat overwicht om te zetten in een doelpunt, maar zijn schot, op aangeven van Dusan Tadic, belandde op de lat. Drie minuten later teisterde ook Graziano Pellè met een inzet het aluminium. Bij de rebound was het wél raak voor Southampton. Sadio Mané (foto boven) knalde overtuigend binnen.

Ook na de hervatting kreeg Southampton de beste kansen. Vlak na rust kon Pellè al de marge verdubbelen, maar dit keer stond de onderkant van de lat een treffer van de Italiaanse spits in de weg. Stoke trachtte in de slotfase, met Oussama Assaidi als invaller, nog de gelijkmaker te forceren. Maar in tegenstelling tot vorige week, toen de vleugelspeler een assist gaf, kon Assaidi dit keer geen beslissende rol spelen.

Liverpool – Hull City 0-0
Liverpool is thuis tegen Hull City niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. The Reds dalen daardoor naar de zesde positie op de ranglijst. Koploper Chelsea kan zondag met een zege op Manchester United een voorsprong van elf punten nemen op Liverpool.

De rentree van Mario Balotelli in de Premier League is vooralsnog geen succes. Na dertig schoten wacht de Italiaan nog altijd op zijn eerste competitietreffer namens Liverpool.

Manager Brendan Rodgers hield tegen Hull negentig minuten vast aan enfant terrible Mario Balotelli. De Italiaanse spits, die midweeks tegen Real Madrid (3-0 nederlaag) nog in de rust werd gewisseld, kon het vertrouwen van Rodgers echter opnieuw niet uitbetalen met doelpunten. De 24-jarige spits wacht nog steeds op zijn eerste competitietreffer bij Liverpool en niet voor het eerst dit seizoen kostte de doelpuntendroogte zijn team punten.

Sunderland – Arsenal 0-2
Arsenal heeft uit tegen Sunderland, waar Patrick van Aanholt het hele duel speelde als linksback, geen punten laten liggen: 0-2. Aanwinst Alexis Sánchez maakte beide treffers. De Chileen profiteerde in de dertigste minuut optimaal van een fout van Wes Brown en verschalkte doelman Vito Mannone met een fraaie stift. Vlak voor tijd verdubbelde hij de marge, dit keer na een blunder van Mannone.

Arsenal klimt dankzij de overwinning naar de vijfde plaats op de ranglijst met veertien punten uit negen wedstrijden. De zege was broodnodig voor The Gunners, die de vorige drie competitieduels (G2, V1) niet wonnen.