Koeman kijkt naar oude club, Van Gaal kiest de shirts

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Koeman kijkt naar oude club, Van Gaal kiest de shirts

Ronald Koeman is natuurlijk al een tijdje geen trainer meer van Feyenoord, maar dat wil niet zeggen dat hij zijn voormalige werkgever is vergeten. De manager van Southampton kijkt samen met onder anderen broer en assistent Erwin en journalist Frits Barend naar de verrichtingen van Feyenoord tegen Besiktas.

• Het is bekend dat Manchester United-manager Louis van Gaal zich bij zijn clubs graag met van alles en nog wat bemoeit. Uiteraard met opstellingen en tactieken, maar ook met de jeugdopleiding, de kleding van de spelers, de taal die er gesproken dient te worden, het soort koffie in de persruimte en al het eten dat er in het spelershome geserveerd wordt. In Engeland weten ze het zeker: de Nederlander heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd Manchester United dit seizoen in onze nationale driekleur gaat spelen.

'Wij zijn een andere club met een andere visie. Bij Liverpool zit er namelijk een idee achter alles wat we doen.'
• Gevraagd naar de overeenkomsten tussen Tottenham Hotspur en 'zijn' Liverpool, reageert trainer Brendan Rodgers fel. Beide clubs deinzen er niet voor terug om voor heel veel geld heel veel nieuwe spelers te halen, maar blijkbaar is er tóch een verschil.

• De transfer van Lars Veldwijk naar Nottingham Forest heeft hem al veel gebracht. Nog geen grote prijzen, topscorerstitels of overdreven veel doelpunten, maar wél een nieuwe auto. Ook niet verkeerd...

• Tijdens de strijd om de International Champions Cup zorgden Seydou Keita en Pepe voor een relletje. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen AS Roma en Real Madrid weigerde Keita, oud-speler van Barcelona, de Portugees de hand te schudden. Toch wilde Keita zijn statement nog wat extra kracht bijzetten. Hij smeet nadien nog een bidon naar het hoofd van de verdediger, die met stomheid geslagen was.

Het is bekend dat de twee eerder botsten tijdens El Clásico. Keita beweerde drie jaar geleden dat Pepe hem voor 'aap' had uitgemaakt.

Isco zorgde voor fraai hoogtepuntje in dezelfde wedstrijd.

'Ik heb na dat moment de drie beroerdste maanden van mijn leven gehad. Ook nu nog is het in interviews altijd weer een gespreksonderwerp. Maar ik heb geen fout gemaakt. Ik liet mijn man niet lopen, miste geen penalty, gaf geen foute pass. Ik gleed gewoon weg. Dat heeft iedereen wel eens.'
• Voor Steven Gerrard betekende het slippertje tegen Chelsea, waardoor Demba Ba alleen op het doel van Liverpool af kon lopen en scoorde, de start van een bijzonder nare periode. Mede doordat de aanvoerder weggleed en zijn ploeg uiteindelijk met 2-0 van Chelsea verloor, ging niet Liverpool maar Manchester City er vorig seizoen met de landstitel vandoor.

• Normaal gesproken zie je bij MUTV – het clubkanaal van Manchester United – gewoon de namen met bijbehorende gezichten als de opstelling voor een wedstrijd bekend wordt gemaakt. Dit keer pakten ze het iets anders aan. De elf gezichten stonden niet allemaal boven de juiste naam (zie foto hieronder), waardoor het een soort puzzel werd. Uiteindelijk werden alleen de namen en gezichten van Ander Herrera, Ashley Young en Danny Welbeck goed gematcht.

Adel Taarabt heeft zich tijdens zijn vakantie te goed gedaan een hoop eten en drinken. In combinatie met een weinig sportieve houding kan dat ook bij profvoetballers zorgen voor een welgevuld buikje. Bij Queens Park Rangers - waar de middenvelder nog steeds onder contract staat, ondanks de interesse van AC Milan - zijn ze echter not amused.

'Toen hij terugkwam van vakantie was hij niet fit. Hij moet zichzelf weer in shape zien te krijgen, zoals de andere gasten wel hebben gedaan. Adel moet 's morgens, 's middags én 's avonds trainen, of hij nu hier blijft of weg wil gaan', zei manager Harry Redknapp tegen Sky Sports.

• Volgens het Twitter-account van BBC Sporf is het rustig in de WhatsApp-groep die Ronald Koeman heeft aangemaakt. De manager van Southampton ziet al zijn spelers ook op deze berichten-service vertrekken.

'Ik heb de naam van Jelle Vossen een maand geleden bij Feyenoord laten vallen. De club is op zoek naar een spits en je hoeft niet altijd ver te zoeken. Ik denk dat hij zeker niet zou misstaan in De Kuip.'
• Mario Been zegt dat hij de Rotterdammers getipt zou hebben over Vossen. Zouden de banden tussen de trainer en Feyenoord dan weer hersteld zijn? Onder leiding van technisch directeur Martin van Geel werd Been namelijk weggebonjourd, waarna Pietje Bell zich eens liet ontvallen dat hij Van Geel 'nooit meer wilde zien'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.