Koeman keert momentum met spectaculaire zege op Arsenal

Reacties

Everton heeft de weg omhoog ingeslagen met een knappe zege op Arsenal. Ashley Williams hielp de ploeg van manager Ronald Koeman in de slotfase aan drie punten: 2-1.

Koeman keert momentum met spectaculaire zege op Arsenal

Reden voor optimisme was er voor aanvang amper op Goodison Park. Everton won op 30 oktober voor het laatst in de Premier League, Arsenal had na de eerste speeldag niet meer verloren in de competitie.

En het leek een avond te worden waarop Everton wederom een tik zou incasseren. In de twintigste minuut was het namelijk al raak voor Arsenal. Na een overtreding van Phil Jagielka op Francis Coquelin op de rand van het strafschopgebied zette Alexis Sánchez zich achter de vrije trap. Everton-doelman Maarten Stekelenburg had vervolgens geen antwoord op het door Williams van richting veranderde schot van de Chileen. De Welshe Everton-verdediger kreeg de bal ongelukkig door zijn benen door geschoten.

Everton rechtte namelijk de rug en kwam terug. Het waren de vleugelverdedigers die The Toffees vlak voor rust aan de gelijkmaker hielpen. Uit een voorzet van Leighton Baines kopte de door de Arsenal-defensie uit het oog verloren Seamus Coleman binnen.

De 1-1 tegen Arsenal was voor rechtsback Seamus Coleman al zijn derde Premier League-doelpunt van het seizoen.
De 1-1 tegen Arsenal was voor rechtsback Seamus Coleman al zijn derde Premier League-doelpunt van het seizoen.

Arsenal schakelde na rust een versnelling hoger en wist dat het bij een zege de koppositie in ieder geval voor even weer overnam van Chelsea. Kansen kwamen er voor The Gunners via onder anderen Mesut Özil en Alex Iwobi. Telkens ontbrak het echter aan een goede afwerking. Everton hield hoop en kreeg kansen op de counter. Zo werkte Romelu Lukaku de bal via een Arsenal-verdediger nog in het zijnet in kansrijke positie.

Bij de kans van de Belg haalde Petr Cech nog opgelucht adem. In de 86ste minuut moest de Arsenal-doelman alsnog zijn hoofd buigen. Williams torende boven zijn opponenten uit en kopte raak uit een corner van Ross Barkley. Zo groeide de centrumverdediger van schlemiel uit tot matchwinner.

Everton trok de voorsprong namelijk met kunst- en vliegwerk over de streep. Na een rode kaart voor Phil Jagielka zette Arsenal in de extra tijd aan voor een slotoffensief. Everton kroop door het oog van de naald toen Stekelenburg al zijn doel uit was en de bal tot twee keer toe van de lijn werd gehaald. Everton won en klimt naar plek zeven. Arsenal blijft door de eerste competitienederlaag sinds 14 augustus tweede.

AFC Bournemouth - Leicester City 1-0
Even leek Leicester City de weg omhoog gevonden te hebben. De titelhouder won zaterdag overtuigend met 4-2 van Manchester City, maar op Dean Court was de kampioensvorm weer ver te zoeken.

In de 34ste minuut was het raak voor Bournemouth, waar Nathan Aké wederom een basisplaats had. Benik Afobe stuitte nog op Ron-Robert Zieler, maar via Marc Pugh was het bij de herkansing raak. De doelpuntenmaker, die voor het eerst dit seizoen in de basis was begonnen, was een van de spelers die profiteerde van het roulatiesysteem van manager Eddie Howe.

Het bleek de beslissende treffer. Leicester blijft zo steken op plek veertien, terwijl Bournemouth de verrassende nummer acht is in de Premier League.

Nathan Aké is bij AFC Bournemouth sinds midden november zeker van een basisplaats. De 21-jarige Chelsea-huurling verscheen bij de laatste vijf competitieduels van The Cherries telkens aan de aftrap.
Nathan Aké is bij AFC Bournemouth sinds midden november zeker van een basisplaats. De 21-jarige Chelsea-huurling verscheen bij de laatste vijf competitieduels van The Cherries telkens aan de aftrap.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.