'Koeman is de ideale man om dat verder uit te bouwen'

Reacties

Ronald Koeman wil dolgraag aan de slag als manager van Southampton. Na drie succesvolle jaren Feyenoord lonkt nu een avontuur in de Premier League voor de 51-jarige trainer en dat ziet hij wel zitten.

'Koeman is de ideale man om dat verder uit te bouwen'

'De tijd van de rijdende trein is wat Ronald betreft allang voorbij', zegt zijn zaakwaarnemer Guido Albers tegen Voetbal International. 'Hij wil nu een goede, volgende stap in zijn loopbaan zetten en werkelijk iets neerzetten bij een ambitieuze club met mogelijkheden. Dat is Southampton zeker. Trainer Mauricio Pochettino heeft daar een uitstekende basis gelegd. Ronald is de ideale man om dat verder uit te bouwen.'

Pochettino maakt de overstap naar Tottenham Hotspur. In de ogen van Southampton is Koeman een trainer die de aanwezige talenten verder kan ontwikkelen, zodat de club een stabiele plek in de Premier League moet kunnen bemachtigen. Albers: 'Voetbalinhoudelijk is Ronald natuurlijk als geen ander in staat jonge voetballers beter te maken. Dat heeft hij bij Feyenoord de afgelopen jaren wel bewezen. Nu Feyenoord met zo veel jonge spelers is vertegenwoordigd in het Nederlands elftal en Jong Oranje, is hij voor veel clubs natuurlijk een interessante trainer. Maar de voorkeur van Ronald gaat duidelijk uit naar de Premier League.'

Southampton kan de achtste club worden in de trainersloopbaan van Koeman, die in 2000 startte bij Vitesse. Daarna volgden respectievelijk Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ en Feyenoord. Die laatste club leidde hij in drie jaar tijd twee keer naar de tweede plaats in de Eredivisie.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.