Koeman houdt Mathijsen en Vilhena in Zwolle op bank

Ronald Koeman heeft enkele opmerkelijke keuzes gemaakt voor zijn basiself tegen PEC Zwolle. Op bezoek in Zwolle kiest de Feyenoord-trainer ervoor de ervaren Joris Mathijsen en het jonge talent Tonny Vilhena op de bank te zetten.

Koeman houdt Mathijsen en Vilhena in Zwolle op bank

In de voorbereiding werd Mathijsen ook al op de bank gezet in de oefenwedstrijd tegen Hellas Verona. In de thuiswedstrijd tegen Getafe keerde de 83-voudig international echter terug in de basiself. Tijdens de eerste officiële wedstrijd kiest Koeman echter voor de jongere Bruno Martins Indi in het centrum, waardoor Miquel Nelom begint als linksback.

Koeman geeft tegenover FOX Sports aan dat hij Mathijsen uitgebreide uitleg heeft gegeven over de keuze die hij ging maken. 'Het is de eerste wedstrijd, dan is het altijd voor de buitenwereld even kijken hoe Feyenoord eruit ziet. Mathijsen is een ervaren jongen en die verdient wel wat meer uitleg dan een jongere speler.'

Ook Tonny Trindade de Vilhena, die vorig seizoen 27 wedstrijden speelde in de hoofdmacht van Feyenoord, begint op de bank. Koeman kiest voor Ruud Vormer, die afgelopen seizoen in zijn eerste jaar in Rotterdamse dienst vooral invalkracht was.

De keuzes hebben voor de Feyenoord-trainer geen definitief karakter. 'Ik heb het afgelopen seizoen redelijk met een vast elftal gespeeld, omdat ik ook vond dat andere jongens daarin nog te kort kwamen. Dat is veranderd, dus ik ga wat meer wisselen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen