Koeman hoopt plannen Van Gaal te dwarsbomen

Reacties

Manager Ronald Koeman hoopt de gewilde Nathaniel Clyne langer te behouden voor Southampton. Het Manchester United van Louis van Gaal heeft de talentvolle rechtsback in het vizier.

Koeman hoopt plannen Van Gaal te dwarsbomen

De kans dat de 24-jarige international van Engeland na dit seizoen vertrekt, lijkt met de week groter te worden. Diverse media laten weten dat Clyne gevolgd wordt door United, terwijl de speler in kwestie onlangs liet weten volgend seizoen in de Champions League te willen uitkomen en gevleid te zijn door de interesse.

Rechtsachter Nathaniel Clyne speelde dit seizoen 29 Premier League-duels waarin hij twee keer trefzeker was.
Rechtsachter Nathaniel Clyne speelde dit seizoen 29 Premier League-duels waarin hij twee keer trefzeker was.

De kans dat The Saints zich plaatsen voor het kampioenenbal is nihil, al laat Koeman weten dat die deur op een kier staat. Maar ook als Southampton niet in de topvier in de Premier League eindigt, wil de club er alles aan doen om Clyne niet kwijt te raken. 'We praten met de zaakwaarnemer van Clyne, maar het is wel lastig', zegt Koeman tegen BBC.

'We kunnen niet te lang wachten, al betekent dat niet dat Clyne morgen al moet laten weten of hij langer wil blijven. Wij willen heel graag zijn contract verlengen, maar het moet wel van twee kanten komen', aldus Koeman.

De huidige verbintenis van de aanvallend ingestelde verdediger loopt tot volgend jaar zomer. Daarmee dreigt eenzelfde scenario als vorig seizoen, toen de club diverse sterkhouders kwijtraakte aan de traditionele top in Engeland.

Zo vertrokken Dejan Lovren, Adam Lallana (samen voor ruim vijftig miljoen euro naar Liverpool) en Luke Shaw (ruim 35 miljoen euro naar Manchester United). Of Clyne de volgende speler is die naar Manchester vertrekt is de vraag, maar dat Koeman er alles aan doet om een stokje voor de plannen van Van Gaal te steken is overduidelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.