Koeman hoopt op hereniging met overbodige Sneijder

Lees meer over de start van Koeman bij RKC Waalwijk en zijn zoektocht naar een nieuwe spits in Voetbal International 28. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag in de winkel.

Koeman hoopt op hereniging met overbodige Sneijder

Rodney Sneijder lijkt zijn loopbaan dan toch te vervolgen bij RKC Waalwijk. De 21-jarige middenvelder heeft een aanbieding ontvangen van de Brabanders, die nog om tafel moeten met Ajax. Daar heeft Sneijder nog een contract tot medio 2013. RKC-trainer Erwin Koeman heeft veel vertrouwen in de jongere broer van 87-voudig Oranje-international Wesley Sneijder.

'Wij willen hem ook halen voor een meer aanvallende rol dan waar hij bij Utrecht voor werd gebruikt', aldus Koeman. 'Zijn kracht ligt op de helft van de tegenstander. Rodney is technisch goed, heeft overzicht, kan met beide benen trappen en heeft zijn vrije trap als extra wapen. Ik denk dat hij een absolute meerwaarde kan worden voor RKC.'

Koeman werkte bij FC Utrecht ook al even samen met Sneijder, die vorige week de geruchten rond zijn vertrek naar RKC nog hevig ontkende. 'Wat een onzinnige berichten zeg! Er is niks van waar. Ik was in Waalwijk voor meubels!', twitterde hij. (Geert-Jan Jakobs)

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's