Koeman hoopt na kleine zege op noodzakelijke ommekeer

Reacties

Het kostte wat moeite, maar Southampton won dinsdagavond eindelijk weer eens. Sadio Mané was kort voor tijd de matchwinner tegen Crystal Palace: 1-0. Manager Ronald Koeman hoopt dat het zijn mannen een steuntje in de rug geeft.

Koeman hoopt na kleine zege op noodzakelijke ommekeer

De Nederlander stond vlak na het laatste fluitsignaal de pers opgelucht te woord. Uit de drie competitiewedstrijden tot dinsdag haalden The Saints slechts één punt, waardoor Southampton de plaatsen drie en vier leek te moeten vergeten. Door de overwinning op Crystal Palace doen Koeman en de zijnen nog volop mee voor deze twee posities die recht geven op deelname aan de Champions League.

Hij constateerde evenwel dat het niet de beste wedstrijd was geweest. 'Palace speelde heel georganiseerd, terwijl wij niet de volle overtuiging hadden', sprak Koeman na afloop. 'Het was moeilijk om tot kansen te komen, laat staan te scoren.' Waar dat laatste in de recente drie thuisduels helemaal niet lukte, scoorde Mané dinsdag wél. 'We hadden misschien iets meer geluk dan in voorgaande weken, maar de spelers hebben dit resultaat wel verdiend.'

Daarmee doelde Koeman vooral op de moeilijke weken die achter hem en zijn ploeg liggen. 'Dat soort periodes zijn lastig voor een voetballer, daar weet ik alles van. Door deze drie punten in een cruciaal duel zitten we iets comfortabeler. Nu hebben we tien dagen vrij voordat we op bezoek gaan bij Chelsea. Ik hoop dat de jongens in die periode het vertrouwen terugkrijgen, zodat we weer het spel kunnen spelen dat we vóór die lastige periode konden verzorgen.' En die ommekeer is nodig, wil Southampton de strijd met Arsenal, Manchester United, Liverpool en Tottenham Hotspur volhouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.