Koeman helpt Van Gaal met eclatante zege op Man City

Reacties

Southampton heeft met een overtuigende overwinning op een verzwakt Manchester City beter zicht gekregen op een Europees ticket (4-2). Daarmee bewees de ploeg van Ronald Koeman ook Louis van Gaal een goede dienst.

Koeman helpt Van Gaal met eclatante zege op Man City

In zijn afweging tussen de Champions League en de Premier League sloeg de weegschaal bij Manuel Pellegrini door naar het Europese avontuur. De Chileense manager van Man City hield zondag met het oog op de naderende Champions League-return tegen Real Madrid (0-0 in eerste duel) de nodige basiskrachten aan de kant.

De absentie van onder anderen Vincent Kompany en Sergio Agüero deed zich voelen. Southampton zette Manchester City te kijk. Uitblinker Dusan Tadic stond aan de basis van de eerste twee tikken van The Saints aan het adres van The Citizens. De Servische aanvaller was aangever van zowel de 1-0 van Shane Long als de 2-0 van Sadio Mané.

Op slag van rust bracht Kelechi Iheanacho de spanning wat terug. Maar het bleek niet meer dan een tijdelijke opleving van City. Mané onderstreepte dat door na rust met twee goals de 4-1 op het scorebord te brengen. De tweede treffer van Iheanacho kwam te laat en was te weinig om het feestje van Koeman en co te verpesten.

Door de nederlaag op St. Mary's deed Man City bovendien slechte zaken in de strijd om kwalificatie voor de Champions League. Niet alleen is de achterstand op nummer drie Arsenal drie punten geworden, maar ook is het gat naar nummer vijf Manchester United kleiner geworden. De formatie van Van Gaal, die een wedstrijd minder heeft gespeeld, staat vier punten achter op de stadsgenoot. De vierde plaats in de Premier League geeft recht op een plaats in de CL-voorronde.

Van Gaal kan op zijn beurt Koeman een goede dienst bewijzen. Als Manchester United in de topzes eindigt en de FA Cup wint, is ook plek zeven goed voor Europa League. Dankzij de zege op Man City en de nederlaag van Liverpool bij Swansea City heeft Southampton die plek in handen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.