Koeman heeft spijt van systeemwissel

Ronald Koeman was ontevreden over het gebrek aan offensieve stootkracht van zijn elftal in de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion (1-0 verlies). De Southampton-manager constateerde dat zijn aanvallers minder vertrouwen hebben.

The Saints kwamen in de voorgaande wedstrijden tegen West Ham United (0-0) en Liverpool (2-0 verlies) ook al niet tot scoren. Koeman toonde daarover zijn onvrede bij de BBC. 'We mogen ons beklagen over ons spel vandaag. We hadden misschien twee kansen om te scoren, niet meer.'

'Wellicht heeft het te maken met het verlies van vertrouwen bij de spitsen', zocht Koeman naar een oorzaak voor de aanvallende problemen van zijn ploeg. 'Dit is erg lastig te verklaren. We hebben er voor dit duel over gesproken, maar dan kom je in de tweede minuut met 1-0 achter en verandert alles.'

Door de nederlaag dreigt Southampton de vierde plaats uit het oog te verliezen, aangezien zes ploegen er qua verliespunten nu beter voor staan. 'We spelen gewoon minder goed dan aan het begin van het seizoen', erkende Koeman. 'Maar we moeten blijven geloven dat we de volgende wedstrijd wél winnen. Om te beginnen dinsdag in het thuisduel met Crystal Palace.'

Systeemwissel
Koeman besloot bij WBA te beginnen in een 3-5-2-formatie, maar hij kwam al snel terug van die systeemwissel. 'De reden dat we met drie verdedigers begonnen, was om het duel rustig op te bouwen. In andere wedstrijden ging dat goed met dit systeem, maar na twintig minuten moesten we dat al omzetten. WBA zakte steeds verder in en dus hadden we geen drie centrumverdedigers meer nodig.'