Koeman heeft nog wat recht te zetten tegen oude club

Reacties

Hoewel Ronald Koeman een krachtterm als 'wraak' niet bij het duel vindt passen, hoopt de coach van Everton in het weerzien met zijn oude club Southampton iets recht te zetten. Volgens de manager van de huidige nummer zeven van de Premier League was het uitduel in november een van de slechtste wedstrijden van het seizoen.

Koeman heeft nog wat recht te zetten tegen oude club

Bij het eerste weerzien met de club waar hij twee jaar de scepter zwaaide stond Koeman met Everton al binnen een minuut achter door een goal van Charlie Austin, die er nu net als Virgil van Dijk niet bij is bij Southampton. Uiteindelijk bleef het op 27 november bij 1-0. Maandag staat om  16.00 uur de thuiswedstrijd voor Koeman op het programma.

'Maar het gaat helemaal niet om wraak nemen', stelde Koeman in zijn vooruitblik. 'Natuurlijk is het speciaal', doelde hij op zijn verleden, waarin hij The Saints naar een zevende en zesde plek dirigeerde in twee seizoenen. 'Wij hebben in die vorige wedstrijd heel slecht gespeeld, misschien was het wel het slechtste duel van ons seizoen. Maar het duel van maandag zal volledig anders zijn.'

Volgens Koeman heeft zijn ploeg twee weken na de bewuste nederlaag bij Southampton immers een knop omgezet. 'We begonnen het seizoen best aardig, maar zetten toen een slechte reeks neer. Na de nederlaag tegen Watford (3-2, 10 december, red.), is de instelling veranderd. We zijn nu een stuk agressiever en dat hebben we getoond tegen Arsenal en Liverpool', doelde hij op de 2-1 zege en de nipte verliespartij: 0-1.

Nog een voordeel voor Koeman is dat Southampton het zwaarst getroffen is door de competitieplanner. De oude club van de Nederlander treedt maandag voor de derde keer in zes dagen aan. Koeman kreeg acht dagen voor de duels in speelronde achttien, negentien en nu twintig. 'Dat is inderdaad zwaar. Je weet dat drie duels in zo'n korte tijd niet gespeeld kunnen worden met maar elf mensen. Je moet rouleren', besloot Koeman over het overvolle Engelse programma. Zijn tegenstander, coach Claude Puel, liet zich zondag nog negatief uit over de uitpuilende agenda. Later kreeg hij in stevige bewoordingen bijval van Crystal Palace-trainer Sam Allardyce.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.