Koeman heeft goed gevoel over duel met geteisterd City

Reacties

De geblesseerde Jay Rodriguez en de geschorste Graziano Pellè zijn de enige twee afwezigen voor Southampton-manager Ronald Koeman in de wedstrijd tegen Manchester City. De topclub uit Manchester kampt met meer personele problemen.

Koeman heeft goed gevoel over duel met geteisterd City

'We zijn fit', concludeerde een gelukkige Koeman in aanloop naar het duel met City. 'Jay (Rodriguez, red.) heeft een operatie ondergaan en ligt er daardoor zeven tot acht weken uit. Verder hebben we geen blessures en gaan de trainingen lekker, dus leven we met een goed gevoel toe naar het duel op zaterdag.'

Door een schorsing is ook Graziano Pellè er niet bij in het Etihad Stadion, maar Koeman maakt zich daar niet druk om. 'Shane Long zal het goed doen als zijn vervanger', voorspelde de Nederlandse manager, die ook dit jaar goed presteert met Southampton en achtste staat.

Zorgen
Bij tegenstander Manchester City zijn er meer zorgen. The Citizens verloren achtereenvolgens van Liverpool (4-1) en Juventus (1-0), terwijl in het laatste duel voor de interlandperiode twee dure punten verspeeld werden tegen Aston Villa (0-0). Bovendien wordt de ploeg van manager Manuel Pellegrini geteisterd door blessures.

Aanvoerder Vincent Kompany, Samir Nasri en Wilfried Bony zijn zeker uitgeschakeld voor de confrontatie met The Saints. David Silva en Joe Hart zijn nog vraagtekens. 'Silva werkt hard aan zijn herstel en over de blessure van Hart valt op dit moment nog niets te zeggen. Als hij niet kan meedoen, dan heb ik alle vertrouwen in Willy Caballero', aldus Pellegrini.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.