Koeman heeft geloof in stunt tegen Chelsea

Reacties

De 3-1 zege bij Crystal Palace heeft Southampton-manager Ronald Koeman gesterkt in de overtuiging dat zijn ploeg tegen koploper Chelsea voor een stunt kan zorgen.

Koeman heeft geloof in stunt tegen Chelsea

Zondag mag Southampton, dat door de zege op Boxing Day de vierde plek weer overnam van West Ham United, proberen de koploper pootje te lichten. 'Ik denk dat voor iedere ploeg een duel met Chelsea de allergrootste test is. Volgens mij is die ploeg het beste team van de Premier League. Maar wij geloven in onszelf. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een geweldige wedstrijd gaat worden. Ik kijk ernaar uit om José Mourinho weer te zien en om tegen zijn ploeg te spelen. Hij is een geweldige manager en een goed persoon', aldus Koeman over de Portugese coach van Chelsea, die hij kent uit zijn tijd bij Barcelona.

De coach zag zijn ploeg een degelijke zege boeken vrijdag. 'Ik ben blij met de manier waarop we gespeeld hebben. We wisten dat we meer kwaliteit hebben, maar bijna de hele wedstrijd hebben we de controle gehad. Vlak voor rust kwamen zij met direct spel, vrije trappen, corners en veel lange ballen wat beter in de wedstrijd. Maar uiteindelijk zijn wij daar heel goed mee omgegaan en hebben we uitstekend verdedigd. In de tweede helft konden we al een beetje aan zondag denken.'

Koeman zag slechts één smetje. 'Dat de 1-3 nog valt, is natuurlijk wel jammer', besloot Koeman, die na het duel van zondag op nieuwjaarsdag ook nog Arsenal op bezoek krijgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.