Koeman haalt met Williams vervanger binnen voor Stones

Reacties

Ashley Williams vervolgt zijn loopbaan bij Everton. De club van manager Ronald Koeman neemt de Welshe verdediger over van Swansea City en heeft daarmee een vervanger aangetrokken voor de naar Manchester City vertrokken John Stones.

Koeman haalt met Williams vervanger binnen voor Stones

De 31-jarige Williams staat al jaren te boek als een van de meest betrouwbare mandekkers in de Premier League en imponeerde tijdens het EK in Frankrijk nog met de nationale ploeg van Wales, waar hij aanvoerder is. Williams kwam tot 352 officiële wedstrijden voor Swansea, waar hij sinds de zomer van 2008 onder contract stond.

Swansea laat Williams, die voor drie jaar getekend heeft in Liverpool, met pijn in het hart vertrekken. 'We hebben het bod van Everton in eerste instantie afgewezen, maar toen Ashley ons vroeg om mee te werken hebben we besloten een verbeterd bod te accepteren uit respect voor wat Ashley heeft betekend voor Swansea', laat voorzitter Huw Jenkins weten. De verdediger is dankbaar: 'Na acht seizoenen bij Swansea was ik toe aan een nieuwe uitdaging.'

Koeman heeft hoge verwachtingen van de ervaren Williams, die de club naar verluidt veertien miljoen euro kost. 'Wij zochten naar een sterke speler voor in het hart van de defensie. Iemand die de Premier League kent. Ashley past perfect in die profielschets. Hij is een ervaren verdediger en precies de speler die we nodig hadden. Hij is een echte leider, dat heeft hij bewezen bij Swansea en bij Wales.'

Zo heeft Koeman weer een extra optie voor het hart van de defensie tot zijn beschikking. De Nederlander heeft bij Everton ook de beschikking over centrumverdedigers Phil Jagielka en Ramiro Funes Mori. Linksback Brendan Galloway kan ook in het centrum uit te voeten. John Stones vertrok deze week naar City en is nu de duurste verdediger ooit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.