Koeman haalt bezem door elftal: eerste basisplek Verhoek

Reacties

Feyenoord-trainer Ronald Koeman heeft zoals verwacht zijn basisopstelling voor de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk flink gewijzigd. Geheel in de lijn van de laatste weken rouleert hij er op los en is Wesley Verhoek de meest opvallende naam.

Koeman haalt bezem door elftal: eerste basisplek Verhoek

Midweeks zag de opstelling van Feyenoord bij Heracles Almelo (1-2) er nog als volgt uit: Mulder; Janmaat, De Vrij, Kongolo, Martins Indi; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken, Te Vrede, Boëtius.

Dat houdt in dat Mitchell Te Vrede, Ruben Schaken, Tonny Vilhena en Bruno Martins Indi plaats moeten maken voor de van een schorsing teruggekeerde Graziano Pellè, Verhoek, Ruud Vormer en Miquel Nelom. Koeman verklaarde zijn wijzigingen als volgt. 'Ook voor ons is dit de derde wedstrijd in de week. Ik wilde in iedere linie vers bloed en nieuw elan.'

In de achterhoede is Terence Kongolo zodoende de partner van Stefan de Vrij en is Nelom linksback. Daryl Janmaat behoudt zijn plekje rechts achterin wel.

Op het middenveld mogen Jordy Clasie en Lex Immers blijven staan en krijgen zij gezelschap van Vormer. Verhoek (die voor het eerst in de basis start dit seizoen) en Boëtius moeten gaan zorgen voor aanvoer naar Pellè, die erop gebrand zal zijn zich te willen laten zien na zijn schorsing.

Feyenoord kan vandaag goede zaken doen in de strijd om de tweede plek. Bij een zege wordt het gat naar PSV vergroot tot zeven punten. De marge van vier wordt dan bovendien weer in ere hersteld met FC Twente. De andere concurrent, Vitesse, treft bovendien koploper Ajax. Alleen als de Amsterdammers winnen en Feyenoord niet kan de titel voor Ajax al een feit zijn.

De volledige opstelling van Feyenoord:
Mulder; Janmaat, De Vrij, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, Vormer; Verhoek, Pellè, Boëtius.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.