Koeman geniet van sublieme aangever Tadic

Reacties

Ronald Koeman roemt nieuweling Dusan Tadic in aanloop naar het competitieduel van zaterdag met Stoke City. De succesvolle manager nam de voormalige middenvelder van FC Twente deze zomer mee naar Engeland. Niet zonder succes.

Koeman geniet van sublieme aangever Tadic

'Dusan kan de speler worden met de meeste assists in de Premier League', zegt Koeman in gesprek met Gazette. 'Dat is mogelijk. Maar er zijn natuurlijk meer fantastische spelers in Engeland die dat kunnen waarmaken.'

Tadic is in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke pion in het elftal van Southampton, de huidige nummer drie van de Premier League. De linkspoot was bij acht van de negentien treffers betrokken, voornamelijk als aangever.

Maar ook de rol van afmaker is cruciaal wil het team van Koeman deze lijn doortrekken. 'Als je een topscorer én een speler die veel assist geeft in je team hebt, kun je hoog eindigen op de ranglijst', weet Koeman. Publiekslieveling Graziano Pellè is met zes treffers clubtopscorer, maar heeft de helft van zijn productie te danken aan Tadic.

De Serviër kwam deze zomer voor veertien miljoen euro over van FC Twente en staat na acht competitieduels in het shirt van The Saints op één doelpunt en liefst zeven assists. 'Tadic is een speler die doelpunten kan maken, maar zijn grootste kwaliteit is natuurlijk het geven van assists. Een fantastische speler', stelt Koeman tot slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.