Koeman geniet van record op zijn eigen feestdag

Reacties

Met nog vier wedstrijden te spelen mag Ronald Koeman zich nu al de best presterende manager in de historie van Southampton noemen. Door het gelijkspel tegen Tottenham Hotspur (2-2) zette zijn team een nieuw puntenrecord neer.

Koeman geniet van record op zijn eigen feestdag

Southampton heeft door de remise 57 punten, waarmee de club het uit 2014 stammende record van 56 punten uit de boeken gespeeld heeft. 'Dat zegt heel veel', aldus Koeman tegen FOX Sports. 'En er zijn nog vier wedstrijden te spelen. Het zou fantastisch zijn als we Europees voetbal halen.'

Het duel was niet alleen vanwege het record bijzonder voor Koeman. Supporters van Southampton hadden rond het duel met Tottenham een heuse Ronald Koeman-dag georganiseerd. Daardoor kwamen veel fans in oranje kledij naar Saint Mary's. De trainer genoot ervan. 'Natuurlijk. Ik geniet elke dag van Southampton. Het is duidelijk dat ik geliefd ben bij de fans', zei hij.

Koeman genoot niet alleen van de aan hem opgedragen feestdag, maar ook van het spel van zijn elftal. 'Het was een fantastische wedstrijd om naar te kijken. Dat we niet hebben gewonnen stelt me licht teleur, maar ik ben heel blij met hoe we gespeeld hebben', legde hij uit.

Door het resultaat blijft Southampton zevende, een plaats die recht geeft op deelname aan de Europa League als Arsenal de FA Cup-finale (tegen Aston Villa) wint. Als Arsenal de beker niet wint, moet Koeman met zijn club vijfde of zesde eindigen om Europa in te gaan. Het verschil met die plaatsen, die in handen zijn van Tottenham Hotspur en Liverpool, bedraagt respectievelijk één en drie verliespunten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.