Koeman geeft Dest en nieuweling basisplek in eerste oefenduel

Reacties

Barcelona speelt woensdagavond de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding, Sergiño Dest heeft een basisplaats in de verder uitgeklede basisopstelling van Barça.

Koeman geeft Dest en nieuweling basisplek in eerste oefenduel
© Pro Shots

In Estadi Johan Cruyff is Gimnàstic de Tarragona de eerste sparringpartner van Barcelona, waar nog veel internationals ontbreken. Zo zijn Frenkie de Jong en Memphis Depay er nog niet bij, net als bijvoorbeeld Sergio Busquets en Pedri. Omdat voorin ook Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé (geblesseerd) ontbreken, krijgt nieuweling Yusuf Demir zijn kans in de eerste oefenwedstrijd. De flankspeler wordt dit seizoen gehuurd van Rapid Wien.

Met Neto op doel, Gerard Piqué, Miralem Pjanic, Riqui Puig, Sergi Roberto en Samuel Umtiti heeft trainer Koeman gekozen voor enkele ervaren spelers naast talenten. Lionel Messi is er vanzelfsprekend niet bij. Hij heeft nog vakantie na het winnen van de Copa América en is eigenlijk officieel geen speler van Barcelona meer, aangezien zijn contract op 1 juli afliep. Barça is druk bezig met het verlengen van het contract, maar loopt tegen financiële regelgeving aan.

De opstelling en bankzitters van Barça

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.