Koeman enorm teleurgesteld na nieuwe Europese domper

De magere Europese prestaties van Ronald Koeman met Feyenoord kregen donderdagavond een vervolg, toen de Nederlandse manager met Southampton in de play-offs van de Europa League niet voorbij FC Midtjylland kwam. De 1-0 nederlaag tegen de kampioen van Denemarken leidde tot grote teleurstelling bij Koeman.

'Ik ben enorm teleurgesteld', reageerde Koeman na afloop van de return in Denemarken nadat het heenduel in 1-1 was geëindigd. 'Als je geen kansen creëert is de teleurstelling toch wat anders, maar ik denk dat we goed speelden. We begonnen goed aan de wedstrijd en waren het betere team. We hadden goede kansen in de eerste vijftien minuten, maar we waren wellicht niet efficiënt genoeg', reageerde de oud-international op de clubwebsite van The Saints.

Koeman zag zijn hoop op zijn eerste ticket voor een Europees hoofdtoernooi sinds 2009/10 (Champions League met AZ) in de 28ste minuut vervliegen, toen Morten Rasmussen de 1-0 maakte. 'Soms heb je een beetje geluk nodig', keek Koeman terug. 'Je weet dat het een totaal andere wedstrijd wordt, als je in het eerste kwartier een van die kansen afmaakt. Bij hun eerste kans was het meteen raak. Dat maakt een hoop verschil in een wedstrijd, het heeft invloed op hoe we spelen.'

Dus waren de play-offs van de Europa League opnieuw het eindstation voor Koeman, die in 2012/13 en 2013/14 al in die fase strandde met Feyenoord (tegen Sparta Praag en Kuban Krasnodar). Tot zijn grote frustratie hadden de scheidsrechters daarin een negatieve rol. 'Vandaag hadden we een penalty moeten krijgen bij die handsbal uit een vrije trap van James Ward-Prowse en vorige week maakten we een normaal doelpunt. Dat zijn twee fouten, dat heeft een grote invloed op het resultaat.'