Koeman en Van Gaal strijden om eretitel

Reacties

De verkiezing voor de titel Manager van de Maand maart in de Premier League is een grotendeels Nederlands onderonsje. Zowel Louis van Gaal van Manchester United als Ronald Koeman van Southampton is genomineerd.

Koeman en Van Gaal strijden om eretitel

De Nederlanders hebben Arsène Wenger (Arsenal) en Tim Sherwood (Aston Villa) als concurrenten. Van Gaal won met United al zijn drie competitiewedstrijden in de afgelopen maand. Hij maakte vooral indruk door The Red Devils naar zeges op Tottenham Hotspur (3-0) en Liverpool (1-2) te leiden. Door de goede serie verstevigde United de vierde plaats in de Premier League, met vijf punten voorsprong op Liverpool.

Achter Liverpool staat het Southampton van Koeman, dat in de afgelopen maand zeven van de mogelijke negen punten pakte in de Premier League. The Saints wonnen van Crystal Palace (1-0) en Burnley (2-0), maar de meest indrukwekkende prestatie van Koemans mannen was misschien wel de remise op bezoek bij koploper Chelsea (1-1).

Koeman werd dit seizoen al verkozen tot Manager van de Maand september én januari. Van Gaal ging nog geen enkele keer met de titel aan de haal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.