Koeman en Stekelenburg bij Everton opnieuw herenigd

Reacties

Maarten Stekelenburg vervolgt zijn loopbaan bij Everton. De 33-jarige doelman komt over van Fulham, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Southampton, en tekende een contract tot medio 2019.

Koeman en Stekelenburg bij Everton opnieuw herenigd

Voor de 54-voudige Oranje-international wordt het een weerzien met Ronald Koeman, die hem liet debuteren bij Ajax. Vorig seizoen werkten zij samen bij Southampton. Koeman haalde Stekelenburg daar als vervanger van Fraser Forster, die vanwege een zware knieblessure voor de winterstop niet in actie kon komen.

Stekelenburg kwam in de periode 2002-11 namens Ajax tot 191 wedstrijden in de Eredivisie, waarna hij naar AS Roma vertrok. Daar kwam hij in zijn eerste seizoen tot 29 competitieduels, maar het jaar daarop verloor hij zijn basisplaats. De keeper trok naar Fulham, waarmee hij in zijn eerste seizoen uit de Premier League degradeerde.

Stekelenburg, die nog tot medio 2017 onder contract stond in Londen, werd in het seizoen 2014/15 verhuurd aan AS Monaco. Daar kwam hij slecht één keer in actie in de Ligue 1. Wel was de doelman eerste keus in de Franse bekertoernooien. Namens Southampton kwam hij tot 25 officiële wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.