Koeman en scorende Pellè sluiten slechte periode af

Southampton heeft, mede dankzij doelpunten van Graziano Pellè en voormalig VVV'er Maya Yoshida, eindelijk weer eens een keer gewonnen. Leroy Fer en Queens Park Rangers wonnen eveneens en staan voorlopig boven de degradatiestreep.

Southampton – Everton 3-0
Ronald Koeman en The Saints hebben een einde gemaakt aan de dramatische reeks waaraan de thuisploeg de laatste weken bezig was. Vier competitieduels op rij gingen verloren, daar kwam deze week ook het League Cup-duel met Sheffield United (1-0) bij. Tegen Everton richtte Southampton zich op.

De thuisploeg, waar Dusan Tadic niet meedeed, legde de basis voor die overwinning nota bene door een eigen doelpunt van Everton-spits Romelu Lukaku. Hij werkte een indraaiende corner met het hoofd achter zijn eigen keeper: 1-0. Ex-Feyenoorder Graziano Pellè zorgde voor de 2-0, voormalig VVV-verdediger Maya Yoshida zette zelfs zijn handtekening onder de 3-0.

Queens Park Rangers – West Bromwich Albion 3-2
Met Leroy Fer in de basis leek QPR al na twintig minuten met een probleem te kampen. Vroege goals van Joleon Lescott en Silvestre Varela zetten WBA op 0-2, waarna Charlie Austin vanaf de penaltystip iets terugdeed. Het betekende voor de spits alweer zijn negende competitiedoelpunt, maar daar zou het niet bij blijven.

Kort na rust zorgde Austin er maar meteen voor dat beide ploegen weer op gelijke hoogte stonden. Daar leek de ploeg van Harry Redknapp genoegen mee te moeten nemen, maar met zijn elfde competitiegoal deed Austin Loftus Road in de slotfase ontploffen: 3-2. Zodoende stijgt QPR naar de vijftiende plaats.

Tottenham Hotspur – Burnley 2-1
Met zijn eerste doelpunt in de Premier League zorgde Erik Lamela halverwege voor een voorsprong voor de thuisploeg. De prijs voor de fraaiste goal van de eerste helft moest hij echter delen met de 1-1 van Ashley Barnes (na de 1-0 van Harry Kane). Beide spelers krulden de bal schitterend in het doel. In de tweede helft werd niet meer gescoord, Burnley ziet QPR passeren op de ranglijst.

West Ham United – Leicester City 2-0
The Hammers blijven zich maar handhaven in de top van de Premier League. Door hekkensluiter Leicester City op het eigen Upton Park te kloppen, bezetten de mannen van Sam Allardyce nog altijd de vierde positie. Andy Carroll zorgde met een subtiel stiftje voor 1-0, Stewart Downing bepaalde de eindstand op 2-0.