Koeman en Pellè beste van Engeland in maand september

Reacties

Dankzij de sterke start van Southampton in de Premier League hebben Ronald Koeman en Graziano Pellè hun eerste individuele onderscheiding in Engeland te pakken. Het duo is verkozen tot respectievelijk Manager en Speler van de Maand op basis van de in september afgewerkte wedstrijden.

Koeman en Pellè beste van Engeland in maand september

Sinds het van Feyenoord overgekomen duo in Southampton neerstreek, gaat het de club uit de zuidelijke Engelse havenstad voor de wind. Ondanks het vertrek van de bepalende spelers Calum Chambers, Rickie Lambert, Adam Lallana, Dejan Lovren en Luke Shaw en manager Mauricio Pochettino staat de nummer acht van vorig seizoen momenteel derde.

Koeman leidde zijn nieuwe club in september naar overwinningen op Newcastle United (4-0), Swansea City (0-1) en Queens Park Rangers (2-1). Voor Pellè was in die drie duels een hoofdrol weggelegd. De 29-jarige Italiaan scoorde drie keer, waarvan de winnende treffer tegen QPR – een omhaal – de mooiste was.

Graziano Pellè viert zijn schitterende doeltreffende omhaal tegen QPR.
Graziano Pellè viert zijn schitterende doeltreffende omhaal tegen QPR.

Pellè werd daarvoor al beloond met zijn debuut in het Italiaanse elftal en krijgt nu ook voor het eerst concrete waardering in Engeland. Hij troefde zijn clubgenoot Morgan Schneiderlin en Ángel Di María (Manchester United), Diafra Sakho (West Ham United), Leonardo Ulloa (Leicester City) en Mile Jedinak (Crystal Palace) af en is na Gianfranco Zola (twee keer met Chelsea) de tweede Italiaan die de maandelijke prijs wint.

Koeman is na Martin Jol (Tottenham Hotspur, december 2004) de tweede Nederlandse trainer die wordt verkozen tot Manager of the Month. De 51-jarige manager rekende af met José Mourinho (Chelsea), Nigel Pearson (Leicester City) en Neil Warnock (Crystal Palace).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.