Koeman en Everton rond over driejarig contract

Reacties

Ronald Koeman stapt definitief over naar Everton. The Toffees nemen de Nederlandse manager over van Southampton, waar hij nog een contract tot 2017 had. In Liverpool tekent Koeman tot medio 2019.

Koeman en Everton rond over driejarig contract

Koeman was met Southampton in gesprek over een nieuwe verbintenis en leek er met die club te gaan uitkomen, maar heeft uiteindelijk toch voor Everton gekozen. Daar wordt hij de opvolger van de ontslagen Roberto Martínez.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat de komst van Koeman vorige week al zou worden afgerond. De laatste onderhandelingen namen echter iets meer tijd in beslag dan gepland. Inmiddels zijn ook de laatste plooien gladgestreken en is Koeman akkoord gegaan met een driejarige aanbieding. Hij wordt snel gepresenteerd. Broer Erwin Koeman verhuist mee naar Everton en wordt ook daar assistent-trainer.

Everton betaalt een afkoopsom van zes miljoen euro aan Southampton voor Koeman. De oefenmeester heeft de toezegging gehad dat hij komende zomer fors mag investeren in zijn selectie. Everton, dat het afgelopen seizoen als elfde eindigde, wil onder Koeman weer uitgroeien tot de stabiele subtopper die het onder manager David Moyes altijd was.

Na Vitesse, AZ, Ajax, PSV, Feyenoord, Benfica, Valencia en Southampton is Everton de negende club van Koeman als coach. Hij komt bij de tweede club van Liverpool met Arouna Koné en Steven Pienaar twee voormalige spelers uit de Eredivisie tegen. Met beide spelers werkte Koeman al eens: met Koné bij PSV, met Pienaar bij Ajax. (Roy van den Berghe)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.