Koeman: 'Door egoïsme aanvallers geen overwinning'

Reacties

RKC Waalwijk-trainer Erwin Koeman verwijt zijn aanvallers dat het duel met PEC Zwolle (1-1) niet is omgezet in een overwinning. Volgens de coach speelden zijn frontmannen met oogkleppen op.

Koeman: 'Door egoïsme aanvallers geen overwinning'

'De teleurstelling is groot. We hebben ontiegelijk veel kansen gekregen, maar door egoïsme en gebrek aan overzicht bleven we op 1-1 hangen', aldus Koeman tegenover FOX Sports. Met name rechtsbuiten Romeo Castelen hielp enkele goede mogelijkheden om zeep.

'We hebben aanvallers die bijzonder moeilijk tot scoren komen. Als je naar de tweede helft kijkt, hadden we eigenlijk met 3-1 of 4-1 moeten winnen, maar dit zijn spelers van het niveau-RKC. Dit is ons lot', vervolgt Koeman zijn kritische relaas.

Over twee weken wacht RKC een mogelijk allesbepalend duel met NAC Breda, dat één plaats boven de Waalwijkers staat en drie punten meer heeft. 'Daar gaan we heen om te winnen. Vervolgens kunnen we het thuis afmaken tegen SC Heerenveen', stelt Koeman, die in alle toonaarden ontkent dat hij met NAC heeft gesproken om in Breda trainer te worden. 'Dat klopt niet', aldus de coach die na dit seizoen sowieso bij RKC vertrekt.

Jans
Trainer Ron Jans van PEC prijst zich gelukkig met het behaalde punt. 'We kwamen een paar keer goed weg. Als er een club was die de zege verdiende, was dat RKC.' De oefenmeester vindt dat enkele van zijn spelers niet de juiste mentaliteit toonden in Waalwijk. 'Het was een bar slechte wedstrijd en dus een slechte generale repetitie voor de bekerfinale (van komende zondag, red.).'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.