Koeman doet Southampton dromen van Champions League

Reacties

Southampton-directeur Les Reed hoopt binnen vijf jaar in de Champions League uit te komen met zijn club. De ploeg van trainer Ronald Koeman overtreft dit seizoen alle verwachtingen en is nog steeds in de race voor Europees voetbal.

Koeman doet Southampton dromen van Champions League

'We denken dat we op de goede weg zijn om over vijf jaar in de Champions League te spelen, maar het is vooral belangrijk om eerst een vaste plek in de topzes te bemachtigen', aldus Reed tegen de BBC. De algemeen directeur van The Saints is erg tevreden over de vooruitgang van de club. 'We hebben bewezen dat we geen eendagsvlieg zijn in de Premier League, vorig jaar waren we achtste en nu spelen we nog steeds voor een topzes-klassering.'

'Ik zou teleurgesteld zijn als we dit seizoen geen Europees voetbal behalen, maar we hebben nu een standaard gezet en we hebben de juiste instelling voor de Champions League', zo besluit Reed.

Met een plek in de topzes gaat de ploeg van onder anderen Eljero Elia en Graziano Pellè (op de foto met Koeman) zeker de Europa League in. Mocht Arsenal de FA Cup winnen en zich plaatsen voor de Champions League dan gaan de nummers zes én zeven naar de Europa League. Southampton staat momenteel zevende met één punt minder dan concurrenten Liverpool en Tottenham Hotspur.

Komende zaterdag (16.00 uur) gaat Southampton op bezoek bij Sunderland. De ploeg van trainer Dick Advocaat staat achttiende en verkeert daarmee in degradatiegevaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.