Koeman: 'Clasie zal nog moeten groeien'

Reacties

Ronald Koeman heeft er vertrouwen in dat Jordy Clasie zich snel gaat aanpassen in de Premier League. De Southampton-manager gelooft in de voetbalkwaliteiten van zijn nieuwste aanwinst, die zelf wil investeren in krachttraining.

Koeman: 'Clasie zal nog moeten groeien'

Southampton nam Clasie deze week over van Feyenoord. De 24-jarige middenvelder maakte in een oefenduel met FC Groningen (0-3 winst) zijn eerste speelminuten voor zijn nieuwe werkgever. Clasie speelde de tweede helft mee, tot tevredenheid van Koeman. 'Hij speelt op een heel belangrijke positie in ons elftal, vooral bij het druk zetten. Je zag het verschil tussen de eerste en tweede helft, toen Clasie binnen de lijnen kwam', zei hij bij FOX Sports.

Koeman denkt dat Clasie nog wel wat stappen moet maken. 'Fysiek wordt het voor Jordy moeilijk in de Premier League. Hij zal geen luchtduel winnen, dus moet hij slim zijn en sneller handelen. Uiteindelijk zijn voetbalkwaliteiten het allerbelangrijkste en die heeft hij. Jordy zal nog wel moeten groeien, maar daar heb ik alle vertrouwen in.'

Clasie snapt zelf ook dat er vragen worden gesteld over zijn fysiek. 'Het is aan mij om aan de Premier League te wennen. Ik ga veel investeren in krachttraining en werken aan mezelf. Dat leeft anders dan in Nederland. Ik zal mij moeten verbeteren op dat vlak, maar daar heb ik alle vertrouwen in', trekt hij dezelfde conclusie als zijn trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.