Koeman: 'Clasie sleutelspeler voor middenveld'

Reacties

Jordy Clasie mag mogelijk zaterdag tegen Swansea City laten zien hoe ver hij is bij Southampton. Manager Ronald Koeman predikt geduld met zijn aankoop: 'In zijn tweede seizoen is hij beter.'

Koeman: 'Clasie sleutelspeler voor middenveld'

Clasie is een van de kandidaten om de rol over te nemen van Victor Wanyama, die voor vijf duels is geschorst na zijn rode kaart . Volgens Koeman begint de voormalig Feyenoorder zijn draai ook steeds beter te vinden. Maar de echte doorbraak moet volgend jaar komen, zo voorspelt de oud-international.

'Hij heeft tijd nodig om zich aan te passen en om fysiek helemaal daar te komen elke week negentig minuten te spelen. Hij heeft een jaar nodig', vertelde Koeman over Clasie, die dit seizoen tien keer aan de aftrap in de Premier League verscheen, maar slechts twee keer ook het hele duel uitspeelde.

Volgens de Southampton-manager heeft Clasie wel al laten zien wat hij in zijn mars heeft. 'Hij deed het goed in de wedstrijden waarin hij startte. Hij zette goed druk en heeft goed oog voor het spel. Hij is sleutelspeler voor het middenveld. In zijn tweede seizoen is hij beter.'

Graziano Pellè heeft zich inmiddels wel al bewezen in de Premier League. Maar de spits heeft in november zijn laatste treffer laten noteren. Koeman rekent erop dat de Italiaan zaterdag tegen Swansea City weer een stap richting zijn beste vorm gaat zetten. 'Hij is er lang uit geweest en hij is iemand die wedstrijdritme nodig', refereerde de manager aan het blessureleed van Pellè als oorzaak van de terugslag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.