Koeman: 'Chelsea lastig te verslaan, maar Southampton ook'

Reacties

Ronald Koeman kijkt uit naar het duel tussen Southampton en Chelsea aanstaande zaterdag (16.00 uur). De manager heeft goede herinneringen aan het gewonnen uitduel (1-3): 'Dat was één van onze beste wedstrijden.'

Koeman: 'Chelsea lastig te verslaan, maar Southampton ook'

De ploeg van de gebroeders Koeman gaat tegen de club van Guus Hiddink voor de zevende clean sheet op rij. Sinds doelman Fraser Forster terugkeerde van een blessure kregen The Saints nog geen enkel tegendoelpunt. Als de Engelsman ook tegen Chelsea zijn doel schoonhoudt, evenaart hij een clubrecord uit 1991 van Paul Jones. 'We hebben een heel goede organisatie', zegt Koeman op de persconferentie. 'Natuurlijk gaf de return van Forster een boost, maar het hele team werkt hard voor de clean sheets.'

Southampton treft zaterdag een ander Chelsea dan het team dat eerder dit seizoen in eigen huis verslagen werd. 'We speelden toen in de tweede helft heel goed voetbal', blikt Koeman terug. 'Maar onder Hiddink speelt Chelsea veel comfortabeler, met veel meer vertrouwen. Hiddink is de juiste man op het juiste moment', looft Koeman zijn collega.

Koeman wordt overigens zelf genoemd als mogelijke opvolger van Hiddink bij de Londense club, maar de Nederlander wilde niet ingaan op vragen over zijn toekomst. 'Ik heb een driejarig contract getekend bij Southampton en zit nu in mijn tweede jaar', aldus de 52-jarige voormalige trainer van onder meer Ajax, PSV en Feyenoord.

'Chelsea is weer lastig te verslaan, maar dat zijn wij ook', waarschuwt hij de regerend kampioen. Koeman verloor nog nooit van Chelsea, van de drie ontmoetingen eindigden er twee in een 1-1 gelijkspel. De laatste keer ging Southampton er in Londen met de buit vandoor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.