Koeman breekt persconferentie na voorlezen van verklaring af

Reacties

Ronald Koeman heeft woensdag geen tijd genomen om vragen van Spaanse journalisten te beantwoorden. De coach van Barcelona las tijdens zijn persconferentie een verklaring voor en verliet vervolgens de ruimte. Daarmee liet hij de verslaggevers in de zaal in verbazing achter.

Koeman breekt persconferentie na voorlezen van verklaring af
© Pro Shots
Cádiz
Cádiz
0 - 0
Barcelona
Barcelona

Barcelona speelt donderdagavond om 22.00 uur uit tegen Cádiz en Koeman zou woensdag met de Spaanse pers op dit duel vooruitblikken. Op vragen van de journalisten zat de trainer, die behoorlijk onder druk staat, echter niet te wachten. Koeman had een stuk papier met zich meegenomen en begon de persconferentie met het voorlezen van de woorden die daarop geschreven stonden.

'De club bevindt zich in een situatie van wederopbouw', sprak Koeman. 'We moeten een nieuw team opbouwen, zonder grote investeringen te doen. Dat kost tijd. Talenten kunnen over een paar jaar wereldsterren zijn. Jongeren krijgen de kansen, zoals Xavi en Andrés Iniesta die ook ooit kregen, maar geduld is vereist.'

'In de Champions League kan je geen wonderen verwachten', vervolgde Koeman. 'De nederlaag tegen Bayern München moet vanuit het juiste perspectief bekeken worden. Het team moet gesteund worden, in woorden en daden. Ik weet dat de pers dit proces herkent, het is immers niet de eerste keer in de geschiedenis van de club dat we hierdoorheen gaan. We rekenen op uw steun in deze lastige tijden. We zijn heel erg blij met de steun van onze fans, zoals we zagen tegen Granada. Visca Barça!'

De journalisten in de zaal hoopten hierna een paar vragen op Koeman te kunnen afvuren, maar zij kwamen dus bedrogen uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ronald Koeman wilde deze week wél reageren op de vragen van VI. Lees het exclusieve interview met de trainer via VI PRO:

Ondertussen blijft Koeman geplaagd worden door blessureperikelen in zijn spelersgroep. In de wedstrijdselectie van Barcelona ontbreekt de naam van linksback Alex Baldé. Hij kampt met lichte rugklachten. Maandag was de pas zeventienjarige verdediger nog de vervanger van de ook al geblesseerde eerste linksback: Jordi Alba.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.