Koeman boos over tegengoals: 'Hoort niet bij Southampton'

Ronald Koeman vindt dat Southampton zichzelf tekort heeft gedaan door twee treffers te incasseren tegen degradant Aston Villa. De Southampton-manager was desondanks tevreden met de overwinning van zijn ploeg.

In Birmingham nam Southampton afstand via doelpunten van Shane Long en Dusan Taidc, maar de thuisploeg kwam op slag van rust terug door een doelpunt van Ashley Westwood. Diezelfde Westwood bracht vijf minuten voor tijd opnieuw de spanning terug, nadat Tadic zijn tweede van de middag had gemaakt. Pas diep in de extra tijd stelde Sadio Mané de punten veilig voor The Saints: 2-4.

'Vier doelpunten maken in een uitwedstrijd is knap, maar we kregen er ook twee tegen en dat hoort niet bij Southampton', reageerde Koeman bij de BBC. 'We gaven Aston Villa de hoop op een resultaat. Gelukkig pakten we uiteindelijk de punten en nu focussen we ons op de volgende wedstrijd.'

Southampton staat achtste in de Premier League met een punt achterstand op nummer zeven Liverpool, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Om kans te houden op Europees voetbal, moet de ploeg van Koeman nog een plek stijgen.