Koeman blijft in race Europees voetbal na opheffen vloek

Reacties

Door eindelijk weer eens te scoren in eigen stadion, heeft het Southampton van Ronald Koeman dinsdagavond de drie punten gepakt. Sadio Mané was tegen Crystal Palace de matchwinner: 1-0. De drie punten waren hard nodig in de strijd om Europees voetbal.

Koeman blijft in race Europees voetbal na opheffen vloek

Een dag voordat hij met zijn ploeg in het kader van teambuilding vertrekt naar de Zwitserse bergen, koos Koeman voor voldoende 'Nederlandse' inbreng. Zo begonnen Eljero Elia, Filip Djuricic en Graziano Pellè in de basis en mocht Dusan Tadic – hij kwam na een uurtje voor Elia – invallen. Ook al die aanvallende krachten met een Eredivisie-verleden konden Southampton lange tijd niet aan de broodnodige doelpunten helpen. Mané (foto, op zijn knieën) zorgde kort voor tijd alsnog voor opluchting: 1-0.

In een niet bijster enerverende eerste helft sloten beide ploegen af op 0-0, maar de grootste mogelijkheid was voorThe Saints. Pellè zag een schot van Elia terugkomen van de keeper, maar kon van dichtbij niet raak tikken. Het was voor de naar doelpunten hunkerende Italiaan een welkome treffer geweest: Pellè maakte op 20 december zijn laatste competitiegoal en wist in de elf wedstrijden in 2015 slechts één keer te scoren.

Sadio Mané (nummer 10) stift 1-0 binnen namens Southampton.
Sadio Mané (nummer 10) stift 1-0 binnen namens Southampton.

Dat was in het FA Cup-duel met (nota bene) Crystal Palace op 24 januari, maar dinsdagavond lukte het de spits tegen de Londenaren dus niet. Pellè, die na zeventig minuten naar de kant werd gehaald, gaf daarmee een vervolg aan de slechte reeks van Southampton, dat in de laatste drie thuiswedstrijden in de Premier League het net niet wist te vinden. Lang leek dat ook dinsdag het geval te worden.

Maar in de 83ste minuut was het Mané die de vloek, die er op St. Mary's leek te rusten, ophief. Doelman Julián Speroni liet een schot van James Ward-Prowse los, waarna de Senegalees de bal binnenstiftte. Zodoende blijven Koeman en co in de race om plaatsen drie en vier, waarin het met Arsenal, Manchester United, Liverpool en Tottenham Hotspur is verwikkeld. Al die concurrenten komen woensdag in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.